A szellem sasmadarának hangja - Johannes Scotus Eriugena

Gyártó / kiadó: Sursum Kiadó
Cikkszám: 24322
Készlet információ: 2 - 3 nap
3.800Ft
Nettó ár: 3.620Ft
Db:  
Címkék:

Homília Szent János evangéliumának prológusához

Iohannes (Johannes) Scot(t)us Eriugena (810-870 körül) az úgynevezett „Karoling reneszánsz” talán legkiemelkedőbb filozófusa és teológusa, aki vezető szerepet játszott abban, hogy a görög műveltség − ezen belül különösen olyan keleti egyházatyák teológiája, mint Areopagita Dénes, Hitvalló Szent Maximosz vagy Nyssai Szent Gergely − ismertté vált Európa nyugati területein, és többé-kevésbé szervesen beépült  a nyugati keresztény hagyományba.

A szellem sasmadarának hangjában Eriugena a jánosi prológus első tizennégy versének értelmét világítja meg, a rá jellemző intellektuális bátorsággal és filozófiai árnyaltsággal, bepillantást nyújtva a katolikus teológia legmélyebb és gyakran figyelmen kívül hagyott misztériumaiba, amilyen például az Atya és a Fiú, a Kezdet és az Ige viszonya, a teremtés időfelettisége vagy ama igazság, mely szerint az Ige, aki Isten, és az Atyával egylényegű, jelen van az emberben, mint saját „értelmes és gondolkodni képes természetének” a fénye.

A kötetben a pontosabb és elmélyültebb értés elősegítése érdekében a latin szöveget is közöljük. A könyvet a korabeli evangéliáriumokból vett színes illusztrációk díszítik.

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:

Szezonális ajánlatunk

Ügyfélszolgálat

+36203141860 / [EMAIL]