A halálban ugyanis megszületünk – Henri Boulad SJ

2520 Ft

Cikkszám: 23810

A HALÁLBAN UGYANIS MEGSZÜLETÜNK
Szeretet, szerelem, feltámadás, örök élet

Elfogyott

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.

  • Készleten lévő termékeinket akár 2 napon belül kiszállítjuk!
  • Valós bolt vagyunk, saját raktárral, két üzlethelyiséggel.
  • A kedvezményes árak csak webáruházas vásárláskor érvényesek.
Biztonságos online fizetés, gyors szállítás

Az élet a halál visszautasítása, elvetése, lázadás e különös valóság ellen, amely szembemegy lényünk legmélyén megbúvó, zsigeri ösztönünkkel: az élet lüktetésével, a megmaradás ösztönével. A halál képtelenség, értelmetlenség. Arra lettünk teremtve, hogy éljünk, nem pedig arra, hogy meghaljunk!

De akkor miért halunk meg?

Azért halunk meg, mert még nem váltunk eggyé önmagunkkal, mert még nem váltunk eggyé a másik emberrel, még nem váltunk eggyé a világegyetemmel, még nem váltunk eggyé Istennel.

A halál e négyrétű sajátossága magában rejti a születés négyrétű sajátosságát. A halálban ugyanis megszületünk önmagunk, a másik ember, a világ és Isten számára.

Az élet előrenéz, nem hátrál sosem, szüntelenül valami újat hoz elénk. Átmeneti kevesebb révén valami többet, valami jobbat szül. Feltartóztathatatlan erejű hullámhoz hasonló: mindig előre-, mindig felfelé visz bennünket. A hit csak megerősíti, amit a természet fennen hirdet. Abban a világban, amely mintha elveszítette volna az élet örömét, a hit visszaadja a derűlátást, a reménységet. Ezzel a megújult látásmóddal a halált megfoszthatjuk a hozzátapadt mítoszoktól, leránthatjuk álarcát, mi magunk pedig megszabadulhatunk a hozzá kapcsolódó félelemtől és szorongástól.

További információk

Tömeg 0,25 kg

Márka

Jezsuita Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.