Jób könyve – Muntag Andor

1440 Ft

Cikkszám: 21402

Muntag Andor (1923-2000) egyetemi tanulmányait 1943-47 között végezte a Pécsi Egyetem Soproni Evangélikus Hittudományi K …

Elfogyott

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.

  • Készleten lévő termékeinket akár 2 napon belül kiszállítjuk!
  • Valós bolt vagyunk, saját raktárral, két üzlethelyiséggel.
  • A kedvezményes árak csak webáruházas vásárláskor érvényesek.
Biztonságos online fizetés, gyors szállítás

Muntag Andor (1923-2000) egyetemi tanulmányait 1943-47 között végezte a Pécsi Egyetem Soproni Evangélikus Hittudományi Karán. Lelkésszé avatása után Szegeden, Rákoskeresztúron, majd Zuglóban végzett segédlelkészi szolgálatot. 1957-73 között a monori evangélikus gyülekezet lelkésze. 1948-tól részt vesz a Magyar Protestáns Bibliafordító Bizottság munkájában, komoly szerepet vállalva az 1975-ben megjelent, majd 1990-ben revideált új fordítású Biblia létrejöttében, illetve fordítóként közreműködött az 1996-ban megjelentetett Deuterokanonikus bibliai könyvek című kiadvány előkészítésében. 1973-ban kapott megbízást az Evangélikus Teológiai Akadémia Ószövetségi Tanszékén helyettesítésre, egy évvel később a tanszék vezetésére. 1974-ben Ámósz próféta szolgálatának történelmi jelentősége című értekezésével doktori fokozatot szerzett a Debreceni Református Teológiai Akadémián. Vendégelőadásokat tartott a pozsonyi, a helsinki, a bécsi teológiai fakultásokon.

Könyv alakban megjelent Ámósz (1978) és Jób (1. kiadás 1982-ben) könyveihez írt magyarázata, ezen kívül az őstörténet, a Zsoltárok és Jónás könyve, valamint a lutheri teológia kutatása területén jelentek meg tanulmányai. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen haláláig tanított. Az Ószövetségi tanszék vezetése mellett ismételten dékán, majd rektorhelyettes. Szervezte és vezette a Levelező Hittantanári Tagozat munkáját. 1992-ben Apáczai Csere János díjjal, 1994-ben a Keresztény-Zsidó Társaság emlékplakettjével, 1998-ban Károli Gáspár-díjjal tüntették ki. Az Út a Könyvhöz című sorozatban az Evangélikus Sajtóosztály korábbi kommentársorozatát újítjuk fel.

A tudományos igényesség mellett sorozatunk nem titkolt szándéka, hogy köteteinkkel a Biblia örök üzenetében megtalálhassa a mindenkori ember a neki szóló, őt formáló isteni szót.

További információk

Tömeg 0,55 kg

Márka

Luther Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.