Szív – Edmondo De Amicis

2249 Ft

Cikkszám: 20197

Edmono De Amicis olasz írót számos műve közül a gyermekirodalom kincsei közé tartozó nemezedékről nemzedékre hagyományoz …

Elfogyott

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.

  • Készleten lévő termékeinket akár 2 napon belül kiszállítjuk!
  • Valós bolt vagyunk, saját raktárral, két üzlethelyiséggel.
  • A kedvezményes árak csak webáruházas vásárláskor érvényesek.
Biztonságos online fizetés, gyors szállítás

Edmono De Amicis olasz írót számos műve közül a gyermekirodalom kincsei közé tartozó nemezedékről nemzedékre hagyományozódó regénye, a szív tette méltán világhírüvé. De Amicis könyve egy kis diák szemszögéből megírt diáknapló- egy tanév története, közbe -közbe iktatva a tanító elbeszéléseivel.

A naplót maga a főszereplő, Enrico Bottini vezeti, egy tíz éves általános iskolás. Tiszta szívű, jó lekű tiorinói kisdiák egyszerű szavakkal, de annál meggyőzőbben meséli el, mi minden történt vele és társaival tanév folyamán.

Az író a szépre és a jóra tanítja olvasóit: lelki nemességre, áldozatkészségre és helyes viselkedésre . Hazafiságra lelkesít, a család, a barátok és embertársaink szeretetére, tiszteletére nevel. Ajánljuk felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt ezt a nagyszerű kalsszikus könyvet.Minden idők egyik legnépszerűbb, ám egyúttal sokat bírált, sőt elvetett gyermekkönyve a Szív. Az elfogulatlan olvasónak nehéz megértenie a könyvvel szembeni súlyos fenntartásokat. Kétségkívül érzelmes, erősen didaktikus mű, szerzője szereti a pátoszt, nem idegenkedik a retorikától, tudatosan meg akarja hatni kis olvasóit, de mindezt magas színvonalon teszi. A levelekből, naplóból „bevágott” elbeszélésekből, kis történetekből regénnyé szerveződő mű egy harmadik elemista olasz kisfiú, Enrico iskolai és otthoni életét beszéli el. Enrico vidám osztályba jár, ő és társai csintalan, huncut, felnőtt- és tanítóbosszantó tettekre mindig kész teremtmények.

De Amicis úgy tudja e gyerekek mindennapjait előadni, hogy nemcsak általában az iskolás kicsik életét ábrázolja meghitt bensőségességgel, mély életismerettel, de ragyogóan kidomborodik, hogy múlt századi olasz kisfiúkról van szó, a nemrég egyesült Itália gyermekeiről. Ez a sajátos, térben és időben meghatározott, jellegzetes kolorittal felruházott közeg teszi lehetővé, hogy az erkölcsi és hazafias példázatok és tanulságok ne légből kapottnak, ne szervetlenül a műhöz igazítottnak tűnjenek, hanem abból organikusan kinövőnek.

Márka

Olvasók Háza Kiadó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.