Tanárnő, kérem! - Ittzés Szilvia Tanárnői történetek a kihúzható kisegyestől a szelektív szendvicsig

Gyártó / kiadó: Luther Kiadó
Cikkszám: 24371
Készlet információ: 2 - 3 nap
2.400Ft
Nettó ár: 2.286Ft
Db:  
Címkék:

Tanárnői történetek a kihúzható kisegyestől a szelektív szendvicsig

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium mindennapjai elevednek meg Ittzés Szilvia jó humorral, hibátlan stílus- és arányérzékkel megírt kötetének történeteiben. Vallomás hitről, a tanári pályáról, gyermeklélekről, huncut diákcsínyekről és lelki mélységeket érintő emberi találkozásokról.

Tanárnő, kérem, ugye nem írunk ma? És ugye ki tetszik húzni azt a kisegyest, és tanárnő, nem én voltam! És tanárnő, minek jön az osztályba új gyerek, vagyunk már elegen! De tanárnő, ezt meg minek megtanulni? És amúgy ehetek, mert nagyon éhes vagyok?! – záporoznak kimondva vagy gondolatban a kérdések.

Az iskolai élet legfontosabb kérdései, ezt tudjuk jól, amelyekre a nagy sikerű Anyu, figyelsz? című kötet Anyuja immáron tanárnőként keresi a válaszokat. Diákjait és magát a jó Istenre bízva, gyakran botladozva, de a tanterem billegő hangulatát szem előtt tartva lépked előre a tanárnőség rögös, mégis örömteli útján. Együtt jár az úton a kis tízévesekkel és a nagyra nőtt végzősökkel, és miközben egyre csak adja fel nekik a leckét és próbálja be is hajtani azt, észrevesszük, hogy tanárnő, diákok és mi, olvasók is talán valóban tanulunk is valamit. Emberségről, szeretetről, megértésről, irgalomról…

Írjon vélemény

Az Ön neve:


Az Ön véleménye: Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz           

Írja be az ellenőrző kódot:

Szezonális ajánlatunk

Ügyfélszolgálat

+36203141860 / [EMAIL]