Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak! – Rátkai Ferenc

Original price was: 2000 Ft.Current price is: 1800 Ft.

Cikkszám: 24400

Jöjjetek, örvendezzünk az Úrnak! – Rátkai Ferenc

Elfogyott

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.

  • Készleten lévő termékeinket akár 2 napon belül kiszállítjuk!
  • Valós bolt vagyunk, saját raktárral, két üzlethelyiséggel.
  • A kedvezményes árak csak webáruházas vásárláskor érvényesek.
Biztonságos online fizetés, gyors szállítás

Rátkai Ferenc gordon művésztanár

Horvátnádalján született 1938-ban 14 gyermekes bognár családban. A bognármesterséget édesapjától megtanulta. Körmenden érettségizett a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban. Artner ferenc Munkácsi díjas festőművésztől tanult rajzot, festészetet. A szombathelyi zeneiskolában több hangszeren, és énekelni tanult. A budapesti kántorképzőn oklevelet szerzett Harmat Artúr zeneszerző és Gergely Ferenc orgonaművész növendékeként. Később ugyanitt tanított. A Budapesti Zeneakadémiaán gordon művésztanári, és ezzel egy időben a Népművelési Intézetben Kórodi Andrásnál zenekarvezetői diplomát szerzett. 

Budapesten a Szent József Plébánia kántorkarnagya volt, egy ideig a Kapisztrán Gyermekkórust is vezette. Számo segyházzenei művet komponált. A Magyar Rádió gyermekkórusának énekszolfézs tanára és a Rajkó zenekar tanára volt. A Magyar Állami Operaház, és a Budapesti Filharmónia Társaság zenekarában 30évig zenekari művészként dolgozott.

…eközben több kötet verset írt, rajzolt, festett…

„E könyvben megjelent zenei anyag csupán töredéke egy igaz ember csodálatos művének, felmérhetetlen hagyatékának. 

Alázattal és nagy szeretettel, hálával ajánlom minden egyházzenész, óvónő, pedagógus, hitoktató, kedves Atyák, szülők és gyermekek kezébe ezen értékes gyűjteményt. Használják örömmel zenei szolgálatukban, betöltve annak örök küldetését, a lelkek felemelését az Istenhez.”  Sabján Edit, a jáki templom orgonistája, kórusvezetője

„Rátkai Ferenc szíve tele van derűs, szép énekekkel és szavakkal, mert ezt kapta kisgyermek korában. Egy 14 gyermekes családba született, ahol természetes volt a jóság, a derű, a hit, az imádság, a munka, az egyszerűség, az ének. A 14 gyermek közül 3 lett pap. A család szíve mindig tele volt Isten jelenlétével, a Karácsony titkával. 

Szívből ajánlom ezt a könyvet, az énekek megtanulását és éneklését minden gyermeknek, hitoktatónak, szülőknek, mindenkinek, akinek szívében ott zsonganak a szeretet és a hit dallamai.” Székely János szombathelyi püspök

Márka

Magánkiadás

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.

Értesítsen, ha a termék újra raktáron van.